Pages

Tuesday, January 14, 2014

“You can have it all. Just not all at once.”

Nii mitu korda on olnud mõte, et kirjutan. Ja siis kui siia jõuan ei olegi midagi nagu öelda.

Lex on tubli. Nii tubli nagu ma tal olla lasen. Ma tunnen Hanne trennidest puudust. Just sellest rahulikkusest ja lihtsusest ja faktist, et mul oli kõrval keegi, keda ma 100% usaldasin ja kes niivõrd kergelt kõik tööle sai ja minsut läbi nägi. Ja sellepärast ei olegi siia midagi kirjutada, sest ma tunnen, et me Alexiga tahame pikemaajalist tööd saada.

See täiesti vajalik põhi on meil olemas: Lex  liigub edasi kõigil kolmel allüüril, eile saime galoppi joostud kontrollitult ja kui väga pingutada, siis oli seal isegi hea rütmi algus olemas. Ainuke asi, millega ma ise lõpuni rahul olen on fakt, et kui ma oma tasakaaluga teda ei häiri ja suudan stabiilset istakut säilitada liigub ta hästi kergelt kontaktile järgi nii ette-alla kui sealt tagasi kõrgemale. Kõik muu on veel täiesti kuju võtmata kivi. Ja jälle jooksin enda mõtetega kokku.

Marise trenn oli väga suure kasuteguriga. Ma pean oma käte töö Lexiga täiesti ümber õppima. If tahtis liikuvat kontakti. Ta oli kõige parem sõita siis kui sisemine ratse töötas, kui see töö lõpetas kukkus ta potsti kätte. Lex on teise äärmusesse hobune, ta tahab nii pehmet sisemist ratset kui ma anda suudan ja konkreetset toetust välimiselt. Mitte mingil juhul ei tohi ma näiteks teda sisemisega pööretel hoidma jääda, sellepeale paneb ta üsna suure tõenäosusega õlg ees teisele poole minema, tehes mulle väga järjepidevalt ja kindlalt selgeks, et mina küsin asju taaskord valepidi. Ja siis paneb see minu mõtlema, et olgugi et Lex ja If olid mõlemad tühjad lehed, kirjutama pean ma täpselt nii nagu nemad soovivad, mitte nii nagu mulle mugavam on.
Ja sealt edasi tekibki mul see tunne, et ma ei saa üksi hakkama. Ometigi ennast kokku võttes on iga trenni lõpus näha teatav areng. Ma vist kardan lihtsalt seda, et Lex on liiga hea.

Vot nii on lood siinpool sood. Hüppamisele oleme pihta saanud, esimesed kõrgused on ületatud. Tehnika on allapoole arvestust, aga selleks on välja mõeldud latitöö, penerolid ja palju, palju harjutamist.

  



Kaks kena näidet sellest, kuidas me hetkel takistusi ületame



Ja üks väga illustratiivne hetk meie galopist