Pages

Sunday, January 1, 2012

It is amazing what you can accomplish if you do not care who gets the credit.

30. detsember

Sõitsime üsna kenasti ja rahulikult. Hobune oli üsna okei. Tahab aeg-ajalt meeldetuletamist, et peaks siiski edasi liikuma tempoga aga liigub väga mõnusalt juba. Uimerdamist on vähemaks jäänud. Stabiilse rütmi hoidmine tahab hetkel veel aega ja meeldetuletamist. Täitsa omaalgatuslikult me seda siiski hetkel ei tee.
Veidikene ülbeks on ka kätte läinud. Kui midagi ei istu siis väga kergelt lendavad kõrvad taha ja kui ma edasi ei sõidaks selle peale hakkaks tagumine ots ka lendama arvatavasti.
Aga painutamisega tegelesime mõlemale poole ja veidikene sai sääre eest astumist ja esiotsapööret harjutatud. Sääre eest liigub nüüd nii sammus kui traavis väga kenasti ja mõnusalt. Veidi tahaks traavis oma tagutsa keerata aga suudame ennast siiski hoida veel.
Tempomuutusi oleme vaikselt teinud traavis. Kohati julgeb juba tempo asemel isegi paariks hetkeks oma samme pikemaks või lühemaks võtta. Üsna lootusrikas värk =)

Kamfora jalg on väga, väga kenasti paremaks läinud. Preid on minimaalselt ja loodetavasti tagasi enam ei tule. Harjutasin sadulaga veidi taaskord. Mära ei näe mittemingisugust probleemi. Laseb jalustel külkuda mõlemal pool ja kürval ringi hüppamine ka ei häiri. Hea, hea.


31. detsember

Sõitsin Belfastiga. Täitsa meeldis isegi. Ta küll ei taju matsu kas säär nõuab edasi liikumist või keeramist, aga selle saime üsna ruttu kätte siiski. Painded on omaette ooper. Parema meelega jookseks ülg sees. Aga temaga oli tüsiselt hea töötada, sest ta tõesti liikus edasi üsnagi meeldivas tempos. Lõppkokkuvõttes saime peale pidevat voltidel jooksmist kätte selle ümarama oleku ja ei kiskunud õlg sees minema...juhul kui just ei olnud jube vajadus midagi taaskord jõllitama hakata. Galopis tõusis paremast jalast üigesti, vasakust tahtis veidikene probleeme tekitada. Lõppkokkuvõttes tõusis ristlema ja vahetas tagumised ära peale sundimist. Üsna Ifiga sarnaselt ei olenud keeramine väga meeldiv tegevus ja korra proovis selle peale ühe kergema meeleavalduse teha. See jäi ka ainukeseks katseks seekord. Üldiselt käitus kenasti ja lootus on üks väga mõnus loom sealt saada.

If kannatas oma piinakambrit topeltkordel. Veidikene elas ennast minupeal välja aga nagu alati oli ta kordel siiski väga hea. Hakkas ennast kenasti lõdevastama ja traavis sai normaalsetempoga head liikumist näha. Niipalju kui mul viitsimist joosta oli tegin ohjamist otsa kohe. Paremale liikudes parem, vasakule vingerdas veidi liiga palju. Galoppi lasin tavalise korde otsas joosta. Oskab küll kenasti liikuda ja hea rütmiga aga ikka on mõni hetk vaja noortele halba eeskuju näidata ja ennast igatepidi lennutada. Üsna tüütu.
Tänasest on siis neli.


Jap. Ja mina sõidan varsti ära Taani =)
18 päeva veel

No comments:

Post a Comment