Pages

Sunday, January 8, 2012

Things that can't be taken for granted...

If on olnud muutuste rohkes staadiumis. Tähendab hakkab tagasi tulema see idee, et ta siiski liigub kenasti.
Ehk on see tänu sellele, et suhteliselt sisukaks olen üritanud trenne muuta. Et hobusel oleks tegevust ja asjad ei muutuks üksluiseks. Ringa on ka lpannud meid kaheksaid sõitma ja rivis serpentiini (mis ei kukkunud lõppkokuvõttes eriti kenasti välja aga algus oli paljutõotav) ja volte jne. If on erksam ja parem ja tundlikum.
Eest oleme kergemaks saanud jälle kontakti. Samas on veidi kindlam nüüd. Julgeb ise rohkem hoida seda kontakti. Varem proovis näiteks painutamisel vahepeal vältida ja alla ronida. Nüüd sellist probleemi enam ei ole. Rohkem olen säärtega teda alla lõdvestama proovinud suunata. Traavis tuleb üsna kenasti, aga sammus kipub rütmi kaotama ja veidikene rohmakas on. Hästi palju tempomuutusi tahab enne kui kenasti alla viib ennast.
Galopis on kahel viimasel korral rohkem tõsteid olnud ja vaid 1 pikk sirge liikumist. Galopp ise on õhtlase rütmiga kui ma pidevalt hobust "hoian". Aga tõsted tunduvalt rohkem tõstete suunas arenenud. Tõuseb siis kui säär ütleb. Korra trenni jooksul üritas küll säärt mitte aksepteerida ja traavlit mängida. Tähendab me oleme hetkel omadega täitsa mäele saanud.

Kamfora on üsna edukas laps olnud. Anita käis tal korra täitsa seljas. Ta nii kerge, et hobune vist ei saanud eriti arugi =)
Aga kordel on väga normaalseks läinud asi. Kõverus kaob vaikselt ära ja kohati tekib selline hea rütmiga liikumine. Vahel siiski lahmib oma traaviga ja teiste hobuste platile ja talli liikumine häirib teda tohutult. Kordestekki kardame vähem kui alguses. Nüüd saab selle abil juba välja lükata teda kui vaja ja ei jookse tüdruk kohe saba seljas minema. Hea hea.

No comments:

Post a Comment