Pages

Wednesday, September 9, 2009

And we're back again... I hope

"To love someone is to understand each other, to laugh together, to smile with your heart and to trust one another. One important thing is to let each other go if you can't do this."
Source Unknown

Poiss on paksuks läinud. Tõeline torikas juba :) Energiat on ka meeletutes kogustes ja millegipärast on ülbust ka siginenud kuskilt.
Et siis jah. Käisin Artemisega sõitmas teisipäeval (eile) ja ei pidanudki väga pettuma. Üllatust oli palju. Nii mulle kui talle.

Alustame siis alguses. Karjamaal oli hobusel selline nägu peas, nagu tonti näeks. Mis mõttes ma pean teisipäeval trenni minema? Mismõttes ma üldse pean trenni minema?!? Keksimist oli palju. Sellest julgesin järeldada, et vähemalt nädal aega pole liikunud. Ei eksinud selles suhtes. Isegi rohkem kui nädal ei olnud trenni saanud. Karjamaa aia juures jamasime suh kaua :) Talli juurde minnes kartis minu jaoks üllatavaid asju. Nt auto, millest ta tavaliselt välja ei tee (vähemalt ei teinud kolm kuud tagasi), hein...(no kamooon seda sa pead sööma ju) ja palju muid igasugu asju. Puhastamise ajal oli ok aga jalgade asi on nüüd sama hull kui alguses. Jalad kangelt maa küljes kinni. Palju aega ei olnud ja eriti siis sellega ei tegelenud. Sadulatekki kartis. See on nüüd küll paha. Sadula ja valjkaste vastu ei olenud küll midagi, aga sõidab opma vanade valjastega, mille kapsli osa talle tegelikult siiski väike :( Eks ma ajan enda omad siis ikka jälle talli ja pähe talle.

Trenn oli omamoodi...huvitav. Kuna ise polnud kolma kuid Artemisega sõitnud ja kuu ega üldse hobuse selga saanud siis kõndsime paar ringi käekõrval. See oli väga, väga hea otsus. Platsi kõrvalt karjamaalt hüppas välja kass ja poiss pani mineku. Õigemini üritas.
Slejas siis alustasin väga ettevaatlikult. Mitte mingeid äkilisemadi liigutusi. Ei nõudnud alguses isegi volte ega mdiagi. Ainult allüüri muutust ja raja peal liikumist. See oli kah õige samm, kuna platsi ühes otsas liikusid lambad (loe: liikuvad heinapallid) mida tuli ilmtingimatta karta ja millest tuli suurte galopihüpetega eemalduda. Siis sõitsime natuke aega poole platsi peal. Vaikselt hakkasin natuke rohkem töötama. Proovisime paari volti ja täitsa ilusti tuli asi. Ise natuke liiga vähe töötasin välimise säärega alguses ja siis hobune kippus voldi keskel ära vajuma. Sealt edasi tegimegi juba natuke rohkem. Teise traavi ajal proovisime pikendusi. Ilus :) Tõsiselt ilus, aga natuke hakkab ikka kiirustama. Koondused olid kah täitsa OK. Sammus sääre eest astumist ja tuli isegi välja.
Ülimalt üllatav ja meeldiv oli hobuse tahe edasi liikuda. Sellise energia ja hooga, et täitsa lõpp kohe. Ülimalt mõnus. Tempomuutusi tegi ideaalselt. Aga eks seda ebergiat oli kah suhteliselt palju.
Galopiga rikkusime muidugi selle ideaalse asja ära. Paremat pidi tõusis valest ja sealt see jama hakkas. Alguses üritasin ära vahetada ja no vabsee ei mdiagi. Üritas pukitada, aga sellest saime enam vöhem üle. Siis jooksime valessale sisse ja saime poni käest haledalt peksa lihtsalt. Tagasi traavile ja uus katse. Ikka vale. Jälle uuesti. Seekord siis võtsin ikka rohkem sisepaindesse aga njetu. Siis viskas hobusel ikka minust täiesti üle ja enam ei tahtnud väga tagasitulla. Teepeale jäi maalatt ja kuna ta tavaliselt maalatte ei hüpanud siis ei osanud ma sellist põrget oodata. Lajatas rõõmsalt üle nagu 80cm aiast. Ja siis lasi rõõmsalt pea jalgade vahel edasi. Minu ulss oli umbes 200 lööki minutis.
Teistpidi ei hakanud isegi proovima. Natuke rahulikku sammu ja siis tegin veel 5-7 min sammutööd. Sääre eest astumine ja voldid ja lõpuks jalutasime ära.
Tagasi karjamaale viies oli täielik närvipundar. Sees oli küll maha rahunenud. neid aiataga olevadi koeri kartis. Üritas seal passaasi sooritada käekõrval. Aga ära ei jooksnud. Karjamaal ka mitte. Sai aiast sisse ja hakaks kohe oma suurt kõhtu veel suuremaks sööma.

Kokkuvõttena siis olen ise rahul. Vähematl sellega, et hobune on juhitav ja üli mõnusa impulsiga. Kõige suurem jama on vast see, et ei taha enam eriti inimesega suhelda. Varem ta ikka uudistas, et mis ma teen ja kas ta midagi maiustuse moodi kah saaks, aga nüüd oli lihtsalt tuimalt kui puhastasin ja niisama lollitasin pärast trenni...

Eks me näe, mis täna (kolmaopäval) saab...



6 comments:

  1. ..nagu see kõik halb oleks minu tekitatud....... :/

    ReplyDelete
  2. Kus ma seda kirjutasin? Ära muuda ennast nii halvas valguses tähtsaks. Ta pole lihtsalt korralikult trenni saanud.

    ReplyDelete
  3. Siis proovi mõistma panna.

    ReplyDelete
  4. ma ei näe sellel enam mõtet

    ReplyDelete
  5. Eks sa ise tead, mis teed...

    ReplyDelete