Pages

Wednesday, September 9, 2009

Turning point

Tänase päevaga võib küll rahul olla juba.

Toomist ei hakka kirjeldama, kuna see oli sarnane eilsele :) Aga teepal talli mängisime natuke. Mäluprobleeme hobusel küll ei ole. Natuke kiireks läks ja sabast ei saanudki kõiki takjaid välja enne õue minekut.

Igaks juhuks jalutasin enne platsil ühe ringi käekõrval ja ei olnud mingit probleemi. Selga oli raske saada :) Lihased kanged veel veidike. Sammus siis tuli esimene probleem. Minu jaoks täiesti uudne asi. Nimelt poole platsi peal avastas hobune et oplaa siin on mingi vari. Alguses tahtis kohe ära joosta ja esimese hetkega õnnestus kah. Teise katse ajal olin ise valmis ja siis ajas lihtsalt jalad laiali ja jõllitas. Kõndimine oli võimalik ainult külg ees. Nii me siis sealt lühikeselt sirgelt lahkusime. Hobune jõllitas ja ootas hetke, millal ma säärtega enam nii tugevalt kinni ei hoia. Ja nii ma siis kordasin seda sirget paar korda sammus kuni saime otse mindud. Pingesse tõmbas ikka ja jõllitas terve trenni. Selle kohapealt oleks abi vaja, et kuidas üldse seda varjukartust välja saada või nõuab see lihtsalt harjumist? Aga edasi saime hakkama ja iga ringiga hakkas selles servas pinge ka vaikselt langema.
Esimese traavi ajal oli väga hea elav hobune. Palju, palju volte tegime just minu säärte mõjutamise parandamiseks. Lõpuks saime ilma ratsmekontaktita ka ühe voldi tehtud ilusasti.
Teise traavi tegime täisistakut ja traavilatte. Kuna eile tegime latte sammus siis ei arvanud, et pean enne tutvustama, aga taaskord eeldan liiga palju. Esimese korraga põrutas ikka korralikult mõlemast suure hüppega üle. Siis tulin kaks korda üksikut latti ja proovisime uuesti. Täitsa 5+ oli seekord. Ilusti tõstis jalgu jne. Paar korda oli kolistamist, aga siis oli asi selles, et ei suunanud ise teda ilusasti otse peale.
Galoppi proovisime uuesti siis. Kartsin küll, et rikun ära taaskord selle ilusa asja, aga ei olnud midagi. Võrreldes eilsega oli ikka kõvasti parem.
Alustasime seekord vasakule. Tõste toimus suure tagumiku kergitamisega aga edasi liikus juba täitsa juhitavalt ja normaalselt. Natuke oleks tahtnud aeglasemaks, aga vähemalt ei pukitanud. Pooldeist ringi tegime ja siis tegin lihtsalt mõne tõste veel. Viimane oli siis juba selline, kus ei lajatanudki tagajalgu lakke enam. Siis lõpetasime selle poolega ära. Teisele poole oli raskem aga jälle sama moodi. Korra tõusis valest jalast. Viimane jälle ilus ilma viskamiseta (ma lihtsalt pärast õnnestunud tõstet enam ei teinud). Paar korda ta muidugi kiirendas koos varsaga ja siis loopis ennast eri suundades aga selle apsaka annan andeks.
Lõpus tegime täna antuke traavi ka. Esimese hooga tahtis üli väga jälle galoppi joosta aga rahunes väga ruttu ja siis lõdvestas ennast ilusasti. Jalutamise ajal kah parem kui eile. Üldiselt tubli!

No comments:

Post a Comment