Pages

Monday, August 1, 2011

Hobupäev 2011

Närve ei olnud väga pikka aega. Tõin Ifi sisse. Puhastasime, kitkusime, pelttisime, pindeerisime. Täitsa arvestatavalt kenad patsid tulid. Üldpilt oli ütlemata rahulik...

Istusime juba hobuste selga kui sees keerama hakkas. Täitsa jama värk kui mina ka üle nüüd põeks...siis meid sinna paltsile kauaks ei jääks. Karina ja teised "rokkarid" tulid Kaliifi rahustama. Tüüps hakkas sees närveldama...liiga pikale venis see ootamine seal ratsa. Tekkisid mingid ideed püsti tõusta ja muudmoodi kole-paha olla.
Ja siis oli juba muusika ja koos Etuga esimestena uksest välja minek. Soojendustraavi algus oli esimese keeramisega rahvast eemale. Loomal jäi aega seedida seda vaatepilti, mis tallist väljudes avanes. Töötles info läbi ja leidis, et vältimaks probleeme hoiab neil (rahval) silma peal...juhuks kui mõni otsustab platsile joosta, seni aga jätkab om pähekulunud rada. Reliif oli kõrval veidikene aktiivsem oma vastumeelsuse näitamisega. Meid see õnneks palju ei kõigutanud.
Sujusime aktiivselt oma mälus olevat trajektoori pidi...paaril korral siiski veidikene iseloomu näidates. Aktiivsusest puudu ei jäänud. Kogu krempel oli teistest mahajäämiseks siiski liiga kahtlane.
Esimene ja ainuke lahkarvamus tuli Kidtiga koos volti tehes kui partneri lahtine pinde liigitati liikuv-ohtlik-paanika osakonda. Piirdus asi siiski sellega, et hobune tegi mõned hetked traavi asemel sammu ja kõõritas üli kahtlustavalt võõrkeha mis teise hobuse järel lohises. Galopis tõusis minu mitte suureks üllatuseks valest jalast...minu suureks üllatuseks vahetas ta need jalad kohe hoobilt õigeks. Kõik süsteemid sujusid ja lahkusime platsilt aplausi saatel esimestena...

Mitmekordne enesületus oli tehtud...hobuse jaoks oli aga veelrohkem üllatusi tulemas.

Võtsin varustuse ära ja kiirelt riideid vahetama "Inglite ja Deemonite" kava jaoks. Inglite üks hobune oli aga Reliif...ja talle see asi ei istunud juba kadrillis. Kes ei riski see šampust ei joo ja nii sai If uuesti sadula selga ja veel ühe võimaluse ennast rahvale näidata - Etuga koos inglite poolepeal. Poiss polnud sellest kavast enne und ka näinud, aga sõitis kenasti läbi ja tuli toime. Tubli!
Gretlin sättis Grenada valmis (jalused parajaks, patsid lahti, pinded maha) ja sõit võis alata. Gre oli tema ise. Tegi ära selle, mis pidi ja tegi seda hästi.

Ja Kaliifil õnnestus peale seda veelkord ennast näitamas käia. Seekord käekõrval ja Gretliniga. Rahvas ei kujuta peale seda päeva endast nüüd enam küll mittemingisugust segavast faktorit.

Edasi tulid "rokkarid" ponidega ja veidi hiljem jalutasin Odüsseiaga lapsi platsipeal. Viisin Deli välja, võtisn Kidti patsid lahti...

Edasi on mitu tundi, mis ei kuulu sellesse blogisse ja läksime Avega nelja ajal tema autosse magama.

Hommikul ajasin 9-10 ajala jalad alla ja viisin Kaliifi, Reliifi välja. Tagasijõued oli Helina ka unest võitu saanud ja viisime Kidti, Coconuti samuti karjamaale. 10 minutit hiljem viidi mind autoga koju...

Nüüd me puhkame nädala. If võtab veidi juurde loodetavasti.
Hobusepoolt oli eneseületus minu jaoks suur. Ta tõesti kuulas isegi siis kui talle see asi ei istunud ja pidas vastu vaatamata meie lahkarvamustele. Poiss on tublim kui ma arvata oskasin. Minu jaosk selle aasta üllataja. Respect!

No comments:

Post a Comment