Pages

Friday, July 29, 2011

...

Kadrilli harjutamistest on siia vist liiga üksluine kirjutada?
Kuidas meil kord tuleb väga hästi ja hobusel klapib kõik kenasti ja siis mingi kord läheb nii pange ja me ei saa üksteisest üldse aru ja siis on ülimalt paha endal olla pärast.

Mingi päev hüppasime peale harjutamsit 50cm lattaeda. Esimene kord oleks ta peaaegu läbi jooksnud. Viimasel hetkel veel vaatas, et saaks jalad korraks kõrgemale tõmmatud. Muidu hüppas ja oli...aga hajevil ja nagu muuseas läks üle.
Järgmisel päeval saime siis üle pika aja tavatrenni teha. Ilma kadrillita. Ja suurte probleemidega!
Igatepidi ei painutanud ja oli tõeliselt "roheline" houne ja mitte selles mõttes toores nagu ta on tänu oma vanusele ja sellel, et ei ole siiski pikalt sadulas olnud vaid nii toores et kohe oli. Tegime palju pööramisi...mingit konkreetset et nüüd on hea hetk ja nii peab nagu mõnda aega tagasi oli ei saavutanud. Pinge küll vähenes ja koostöövalmidus hakkas saabuma, aga peale puhkust tuleb teha korralik time out ja veidi põhitõdedega tegeleda. Galopis vasakule hea. Paremale ei tõuse õigest jalast. Painutab ennast enam vähem ja samamoodi angu Artemis kunagi tegi toetab viimasel hetkel teisele ratsmele ja kogu see "ettevalmistus" vajub laiali. Kuna ta teeb seda samamoodi nagu Arti siis olen kuskil suure vea teinud. Seda tuleb ka otsima hakata. (edit: eile ja täna tõusis kadrillid õigesti paremast (Y))

Niipalju siis meie jamadest...Homme me läheme ja näitame et me siiski oleme sama tublid kui kõik vanemad ja kui vaja siis tublimad =)
Mingi maaühenduse tegin harjutamiste ajal kui peale kadrilli galoppi tegime...ei mäleta väga seda =)


Coconutiga sõitsin. Tegime mõlemale poole painutusharjutsi. Võtsin mingi 20-25 meetrise ringi ja sõitsime seda mõlemat pidi traavis-sammud. Hästi palju rõhku sellele, et sisemise sääre peale tuleks paine ja lõpuks oli täitsa hea. Ütlemata rahule jäin trenniga, sest alguse ja lõpu vahel oli väga tuntav vahe ja hobune tõesti muutus iga minutiga pehmemaks ja painduvamaks. Galopi saime ka paremini tehtud kuigi lõpuks vajus omasoodu siiski ära.

No comments:

Post a Comment