Pages

Thursday, February 25, 2010

Mis siis vahepeal juhtunud on...

Esmaspäeval meie puhkasime rõõmsalt ja roosalt.


(23.02.10)
Lasin aastapäeva aktuse üle haledalt ja hakkasin kella kahest talli poole tilkuma. Midagi eriti ei mäleta, mis poisiga tegin, aga hea oli. Ta viimaselajal üldse ainult hea ongi. Aga jaa tegelt natuke nalja sai ka ikka. Mõtlesin, et teeme vaheldust ja lähme sadulata. Samm-traav olid väga head aaga noh meie armas poolõde Adelante üritas tappa anda meile ja siis Brandy ka kaks korda peksis seal tagumiste koivakestega. Õnneks pääsesime ilma pihta saamiseta. Poiss samas töötas kaasa väga korralikult ja oli aktiivne igatpidi ja igalt poolt. Rinx ütles, et märadele lihtsalt ei meeldi, et Arti nii ilusasti sõidab. Et jaa või jaa on mul ilus hobune :)
No ja muidugi me tegime siis natuke (!!!) galoppi, mille käigus jooksis ära üks katus (WANTED!). Arti sõna otseses mõttes väljus kontrolli alt. Toimis ainult rool, mis tähendas, et aksepteeris sääre ja ratsme peale pööramist. Muidugi läbisime me ilgelt sügava lumeraja (sadulata!), et oli väga positiivselt tasakaal seal seljas. Üldiselt ma ei mäleta, mis soga ma seal seljas ajasin, aga loodame, et keegi nrõganärviline ei kuulnud. Pärast galoppi ainult jalutus sammus, sest traavi ei eksisteerinud meie maailmas sellel hetkel enam.
Õhtul pool tundi Oara boksis istumsit ja seekord sime lõppu ka väikese puhastuse. Varss oli tunduvalt rohkem huvitayud minust kui eelmine kord, kuid hirm ületab veel uudishimu.


(24.02.10)
Hüppetrenn. Ja hobune ikka veel hea, hea. Soojendusel lihtsalt nii kerge, et mine ja sure või maha. Mitte kuskilt ei olnud mingit probleemi keeramiste ja painetega. Galopp oli ülimalt kontrollitav (!!!) ja rahulik. Tähendab ta lihtsalt jooksis välja ennast eile. Hüpped olid head. Ühe korra lammutas valget aeda, sest sammud ei olnud just väga klappivad, aga muidu oli fantastiliselt super loom. Seekord sai siis mingit natukene kõrgemat ka proovitud üle pika aja. Tavaliselt üle 60-70 viimasel ajal ei ole teinud. Seekord siis 90 lattaed (or something .. panen pildi ka) oli ka sees. Pärast natuke treikutrenni. Esijalgadega läks kaldteele, rohkem edasi ei tulnud.


(25.02.10)
Treikupäev! Talli jõudes oli Palee juba suutnud endale huuleneediaugu hankida, aga selle tagajärjel käis ka korralikutol treikus. Aitasin siis Damaskusega natuke aega neid. Loom oli totaalne katastroof. Püsti ja tagant ja igaltpoolt ajas ennast ülesse. Kirtsel lohises üle lume ja läbi treiku. Aga mingi hetk said nad ta peale.
Artile tegin kordet siis kui nad veel Damaskusega jamasid seal. Poiss väga tubli ja aktiivne. Lõdvestas ennast ilusti. Siis meie ka treiku peale. Alguses vaatas juba kaugelt et äskää ei taha. Aga natuke tagant surumist (Kristel) ja luspit ronis sisse. Edasi tuli juba ise vabatahtlikult veel 4x peale ja maha. Meil siis ei tohiks probleeme tekkida. Vaatasin Adelante ja Konna trenni. Hobustele saepuru ja koju sõit :)

2 comments:

  1. Laupäeval siis toppime kõik koos Bailey peale:D
    Aga Damaskus on tõesti katastroof vatasin ruumist kuidas nad teda panevad.. tüüp hüppas üle hange kukkus maha kristel terve see aeg lohises talle järgi üle hange :Dja siis need küünlad ja tagumised jalad lendasid..
    Palee tegi oma puhtad kohapealt hüpped üle korde koridori :Dja Merka lohises talle järgi mööda parklat igale poole:D:D

    ReplyDelete
  2. irwwwwwwwwwwwwww, kunagi sygisel ei läinud yks harjumaal peale. (kes kuigi koguaeg treikuga liigub ,tookord oli siis suur auto) tunda ega peksid peale,,tegi kyynalt ja piilus,lõpuks ei julgenud keegi tema taha minna ja utsitati luudadega :D:D aga oo,tunda ega ja peale saadi ,varuge ka aega :D

    ReplyDelete