Pages

Monday, March 1, 2010

Teised võistlused posiga :)

(26.02.10)
Poiss oli siis võistlushobustest ainuke, kes seepäev sõitis ja hüppasime ka mingeid jubedaid asju. Need "asjad" ei oleks nii jubedad olnud kui Rinx ei oleks mind totaalselt katastroofilisi pöördeid tegema pannud, mille eest oleme siiski tänulikud. Soojendus oli suht keeruline. Arti pidevalt vahtis ühes servas "midagi", mida seal kohe kindalsti ei olnud. Muidu oli hea. Ma viitsisin paar korraliku paindega volti ka sisse toppida sinna. Galopis vusserdas, aga samas oli hästi hea ja rahulik. Olime üksi platsil ka, seega ei olnud kedagi segamas.
Soojendushüpped olid üli head. Kus kurat ta selle enesekindluse võtab ei tea. Tulime kõiki kolme takistust veel üksikuna ka. Enamus kuni 80cm umbes jäi see kõrgus. Edasi parkuurina ja mingite ime x pööretena. Eriti julm oli rajapealt Kobratu aiala minna. Noo vabsee ei keerand esimesel katsel välja. Teise katsega jäime peaaegu, et risti takistusele aga vend läks üle nagu nuusata. Igast asendist ja igalt poolt kui vaja. Näita ainult takistust. Tekk selga ja jalutasime + ikka toppisin nautke treikusse teda.

(27.02.10)
35 minutit ratsastust. Niiiiii hea oli pika jalusega sõita. Hästi, hästi palju säärtega tööd, mis oli hea, sest galopi ajaks oli tunda, et hobune keskendub palju paremini ja eest on kontakt tunduvalt kergem. Päris pikalt sai traavis täisistakut tehtud ja natuke koondusi harjutatud. Voldid olid sellised suhteliselt keskmised. Tahame jubedalt suve, et viitsiks üldse midagi teha temaga. Tahaks kohutavalt, aga selliste ilmade ja lumega ei ole motivatsiooni hetkel. Galopis tuli väga kergelt rahulikuks ja tegime mõlemat pidi korraga ehk siis palju jalavahetusi (meie jaoks palju on juba 7x =). Ühe korra jäi ristlema ülejäänud korrad suutis nii esi- kui tagujalad korraga ära vahetada. Väga kergelt tuleb see asi meil. Siis hobune sisse, natuke treiku harjutamist (again) pluss pikk puhastus nii hobusele kui varustusele ning õhtuks Alina juurde.

(28.02.10)
Päev hakkas natuke enne seitset kui see kuradime killing toas tule põlema lajatas. Tänks mees! Igatahes pool kahekas tuli Helina sia Maxima juurde, sealt sõitsime Ihastesse treiku järele ja edasi Kobratule.
Tall uputas, kuna sula oli. Olime enne Merkat ja Kristelit kohal ning kontrollisime varustust ja asju. Lõpusk tuli suht palju rahvast kohale ning toppisime Bay ja Arti treikusse. Bay enne. Poiss tegi paraja tsirkuse seal, kuna lasime treiku ukse avasse Bailey pärast. Esiteks oli võõras treiku ja teiseks tekistas paanikat see, et sees oli juba üks hobune. Igatahes natuke jamasime ja ronis peale. Teised ka oma treikusse ja minek.
Poiss närvitses ennast offcorse märjaks. Toppisin siis boksi, puhastasin veelkord ära ja läksime parkuuri õppima. Vahepeal sai veel sada asja aetud. Igatahes suht vara läksime välja ja kõndisime seal väljas ringi. Arti karjus ja lõugas teisi, kuni leidis Ikooni :) Tundis isegi ära, et vana koplikaaslane ja sõber, kead pole piaklt näinud. Rahunes siis enam vähem maha. Teised said enne meid maneeži ning kui Palee ka ära sisse läks nind poiss üksi jäi otsustas mitte pikalt jamama hakata vaid kohe selgeks teha mulle, et see ei meeldi ning ajas püsti ennast paar korda. Värisesin ikka omajagu seal seljas. Maneežis olis enam vähem. Tormas, aga juhitavus oli olemas. Soojendushüpped head.
Platsil ei põdendu vabsee midagi. Terve parkuuri keskendus minule ja sellele, mida tegema peab. 60cm siis puhas sõit ja meie esimene rosett! Väga, väga tubli. Hilisem 80 cm nii hästi ei läinud ja esimese faasi eelviimasel ja viimasel tegime tõrke. Viimast saime siis korra veel hüpata ja läks üle küll. Samas oli siiski mu enda viga, sest eelviimsele tuli liga väike kurv, ning hüpe oleks pidanud olema paras hulumaja. Viimane tõrge tuli sellest, et ma olin eelmisest tõrlest täielikus šoksi, sets see loom poel elades tõrkunud. Ainult mööda jooksnud. Muidu esimese faasi teise tõmbas maha, kuna ronisin ette liiga vara.
Kokkuvõttes olen siiski rahul poisiga. Koju jõudes sai korraliku kühutäie kaera ja jäi heian sööma. Tekke vahetasin sada korda, kuna tagasisõites oli ka treikus märjaks läinud.
Esmaspäeval liigutab Alina.

No comments:

Post a Comment