Pages

Sunday, March 7, 2010

Hakkab jälle peale...

(5. märts)

Ühesõnaga ei taha väga kirjutada, kuna poiss oli täna üks suur block. Kõike tegi risti vastupidid sellele, mida küsisin pluss mängis lammast ja jooksis igal võimalikul ettekäändel alt minema. Kulus ligi 30 minutit, et enam vähem saada see asi ja selleks hetkeks olin ma nii tapvalt nördinud, et ie jõudnud ise enam midagi teha seal seljas. Galopis paar jalavahetust olid ilusad ja saime traavis-sammus paremale voltidel painutama ka hobuse. Vasakule oli üks suur pulk. Pärast galoppi hakkas juba lõdvestama ennast rohkem eest ja siis lõpetasin suht ruttu ära.

(6. märts)

Laupäeval oli hobune juba tunduvalt parem. Juba õues suhtles rohkem ja ei põdenud katusel ronivate meeste pärast ka eriti. Trennis võtsin kohe alguses aja maha ja esimese sammu, traavi tegime suhteliselt pika ratsme ja ilma igasuguste painutuste ja voltideta. Lihtslt vabalt liikumist ringiratast. Kui siis edasi tagant peale sõitma hakkasin tuli eest ilusti isegi ratsmesse. Patsu-patsu ja lasin jälle natuke vabalt minna. Iga korraga pikendasin seda aega kui hobust hoidsin ja lõpuks tuli hakkasime voldilaadseid asju ka tegema koos painetega. Mõlemale poole hea, kuigi platsi ülemises servas on ta ikka kange. Natuke pikendusi proovisime traavis. Meil on kaks võimalus seljas. Kui ma tunnen, et ta tagant aktiivsemalt tööle hakkab siis teeme me asju õigesti, aga mõni hetk vajub ta natukene rohkem esiotsale ja hakkab lihtsalt eest ennast pikaks venitama. Õnneks lubab ta ennast nüüd kohe tagasi kokkupoole võtta kohe kui mulle asi ei meeldi. Galoppi mõlemat pidi natukene ja hüppasime peneroli kahest ristist. Esimese korraga jäi peaaegu et seisma, aga läks üle. Edasi oli hea. Paar kroda ei klappinud sammud ja siis tõmbas kas esimese või tagumise maha. Üldiselt hea. Kuivas sees suhteliselt ruttu ära, seega sain ta tagasi õue lasta.
Pühapäeval saab jälle uut saulat proovitud. Käime Poeesia juurest läbi Melluga ja kui sobib, siis ehk tuleb mingisugune vahetusvariant kõne alla. Et nagu Poeesia niipalju alla võtnud, et sadul suht lai talle juba :)

No comments:

Post a Comment