Pages

Monday, December 13, 2010

11. ja 12. detsember

Tänu Monikale kaevasin ennast hommikul kenasti kodust välja. Süsteemid toimivad :)

Grenadaga ikka sõitma. Väga mingeid lootusi mul ei olnud. Plats oli lumeväli. Päris huvitav.
Mida ma tõsiselt pean tegema on tasakaaluharjutused. Sammus on asi okei. Traavis on tegelikult megalt tunda, et kohe kui tasakaal häiritud (kipun hetkeks ratsmest tuge otsima) on hobune kohe jäik ja häirin teda samapalju. Mulle meeletult meeldib, et Grenada seda kohe välja näitab. Sõitsime mingi Kertu loodud ringi peal natukene aega ja proovisin üleminekutega ennast hästi rahulikuks muuta. Alguses oli päris korralikult jube. Kuskil 10 sammu sai joosta ja siis ma jälle vajusin hetkeks kuskile. Hobune tõmbas selle peale kohe selja pingesse ja lisas tempot. Ühesõnaga näitas välja, et ei ole see asi õige. Vaikselt hakkas asi paranema istakus. Galopis olid lumi ja olid väga energiline Grenada, mis ei sobi kokku. Sammud olid meeletu pikad ja meeletu kõrged ja ma ei kujuta ette mida ma seal seljas alguses tegin. Aga mõlemale poole sai päris mitu korda tõstetud ja paar kroda oli isegi kontrollitav tempo.

If sai seekord päris normaalse aja kordel olla. Ikka sedelgas+külgratsmed. Ja no meeletu mõnus lihtsalt. Traavis hakkas tööle kenasti, sammus oleks rohkem tahtnud. Julgesin külgratsmeid lühemaks ka panna seekord. Hobune liikus kordel ja kuulas mind ja oli fantast hea. Kokku tegime 20 minutit.


Pühapäeval olime Grenadaga (pluss Kidt & Helina ja Pähkel & Ann) maastikul ja ei olnud tegeluikutl just väga tore. Ise olin algusest peale pinges, mis omakorda ajas Gre pingesse ja ei saanud me omavahel läbi. Seismine oli ilmvõimatu. Hakkas lihtsalt kohe kas taandama või tiirutama. Traavis julgesin ratsest ette anda rohkem ja siis lõdvestas paar korda. Ilusaks läks kõik peale galoppi. Siis suutsin ise juba pingest lahti saada ja hobune lõdvestas kenasti nii traavis kui sammus. Koeramäelt talli jalutasime pikalt. Lähitulvikus maastikule ei lähe. Pean ennast kokku võtma ja kõigest sellest jamast pingevabalt väljuma.

Iffu oli see, kes mind maha rahsutas. Kordel jälle fantastiliselt hea. Suunda muutes sain ta sammus ka tööle ja hobune nägi kohe meeletult kena välja (y). Mõlemael poole tegin poolteist ringi galoppi. Tasakaalu leidis kohe kenasti ja liikus sujuvalt. Häälkäsklusi kuulab kenasti. Peatuse ajal on juba 50/50, kas keerab nina sisse või ei. Vanasti keeras iga kord. See hobune on meeletu arengu teinud!

No comments:

Post a Comment