Pages

Monday, December 20, 2010

Üllatus - positiivselt

Sõitsime Melluga tallipoole ja tuli tuju minna Annuga sõitma. Mellu nagunii kepsutab Karmeeliaga ringi ja mul ei olnud üldse tahtmist külmetada.

Seekord jäi otsus, et lähen tavalise sadulaga (varem temaga ainult westerniga sõitnud). Mellu pani sees hobuseid valmis ja mina kantseldasin karjamaal kahte tatikat, et nad seal ikka korralikult aias püsiksid. Elektrit pole sees, kuigi kaevasin osa särtsumasinast lumehangest välja isegi. Geisha kiituseks tuleb öelda, et temal ei olnud vähimatki kavatsust aiast välja tulla, Rudy seevastu oli väga pahane, et ma temal väljatuleku ära keelasin.

Sõita oli hea. Lumi on piisavalt kõva ja madalaks tambitud. Ja vanaproua suutis kõiksugu imevigurid ära kannatada. Üle pika aja pandi ta tööd tegema ja ega ta tegelikult seda väga teha ei tahtnud - kuid mida pidi, seda pidi. Annu ise suutis minu üllatuseks täitsa korralikult töötada. Tagant sai peale sõita kenasti, tagakeha oskas töötada ja hobune teadis väga hästi kuidas mingis kindals olukorra käituda ja mida ma temalt tahan. Mis oli natukene segane oli pööramine. Voldid tegi väga kenasti ümber sisemise sääre, aga ta tahtis keerata ka selle sääre poole, mis parajasti survet rohkem avaldas. Sellel hetkel tekkis meil suur segadus seal. Aga muidu liikumised olid täitsa olemas. Oleks hobune 10 aastat noorem siis võiks temaga lausa korralikult tööd teha. Aga Annu tähistab meil siiski järgmsiel aastal oma kahekümnendat juubelit.

Hobustele tekid selga ja õue. Tegime ise bokse. Poole heinasissetoomsie pealt avastas Mellu, et Rudy ja Annu on otsustanud karjamaa-avarustest välja murda. Läksime neile siis järele, aga jooksin veel igaks juhuks Maarjale ütlema - pidime kaks karjamaale jäänud looma sisse viima ja siis teised tulevad juba sie talli juurde tagasi. Õue jõudes oli Mellu Rudy kätte saanud, kuid Geisha avastas, et karjamaal on väljapääs, seega ühines tema Annuga. Karmeelia istus veel karjamaal ja viisime nad Rudyga sisse. Geisha jooksis selle peale suhteliselt ruttu talli tagasi. Annu tegi veel mingi aeg õuepeal oma jooksuringe ja otsustas lõpuks, et võiks ka ikka talli sooja saada. Lõppes õnnelikult see asi. Lõpetasime omadega ära seal ja Tartupoole sõit.
Geishal sai teetanuse ja gripi vaktsiin tehtud. Varsti saab marutaid ka.

No comments:

Post a Comment