Pages

Sunday, June 13, 2010

Väsinud.

Nüüd on mingisugune lühem pausikene sisse jäänud tänau Euroopas ringi rändamisele.

Laava, jumal tänatud, on kolinud varsamärade juurde, mille tulemusena ei vütnud toomine kaua aega.
Selleasemel ma ikka ronisin kõige, kõige tagumisele karjamaale, sest aitasin Keal Eiket sisse tassida.

Trenniga ideid ei olnud. Meil on sellised natukene konkrteetsemad ebakõlad, mis tegelikult jäid silma juba esimene kord ja millele tuleks mõtlema hakata (haah see oli alles kolmas trenn!).
Esimene suur keeruline asi on kontakt eest. Sääretaga saab hobuse ratsmesse ja sellega korras, aga ma tahaks nagu eest kindlamat kontakti. Mitte, et ratse peaaegu löndib ja tema on asjaga rahul. Siis ta kipub küll ratsmes liikuma aga pea kaob vaikselt kahe esijala vahele. Kui ma aga eest kontakti tugevamaks võtan hakkab hobune rahmeldama. Väga kindlalt tegin alguses (esimene kord) selgeks, et temaga vaja sada viiskümmend korda pehmemalt võtta eest kui Artemsiega, aga liig on liig. Trenni lõpuks toimisime selles osas päri korralikult. Põhiliselt kasutasin ainult tagant peale sõitmist ja ei andnud võimalust eest rahmeldada. Pidevalt tegevust (üleminekud, voldid, peatused) ja iga hobune toimib :)
Teine probleem on arvamus, et iga sammule võtt tähendab automaatselt vaba ratset. Sellele kulus kokku 10 minutit traav-samm üleminekuid. Harjus kenasti ja tuli edaspidi ratsmele konkreetselt järgi, mitte ei hakanud ette tõmbama pead enne kui mina ratset anna.
Peatused on rasked täpselt sama kontakti pärast. Kui hoian tugemalt nii säärega kui eest kontakti, hakkab pärast 5 sekundit mõtlema, et tahan taanamist. kui sääre kotakt jääb samaks, aga eest peaaegu ära anda tuleb ratsme ette ja läheb tasakaalust välja. Seda harjutasime tasapisi ja vaikselt, et leiaksime mülemad just eest selle ühise tasakaalu, mille korral kontakt säilib koos hobuse asendiga. Pikk aga tulemust andev tegevus.
Galopi ajaks olin ise väga väsinud ja lasin tõstetel keha käest ära, mis tähendab, et ta ei saanud aru, kummast jalast ma parajasti küsin. Seetõttu ei tulnud ka jalavahetused eriti korralikud. Muidu liikus tempokalt, ehk isegi tiba kiiremini kui tahtnud oleksin.

Pärast tegime esimesed kabjad ära õues. Kõikus natukene, aga muidu korralik. Tagasi karjamaale.
Paleed hoidsin ka kapjade tegemise ajal ja tema oli sitanikerdis. Hüppas, taidles ja laamendas. Tema ka tagasi karjamaale pluss viisin veel õhtul Odüsseia ka ära.

No comments:

Post a Comment