Pages

Sunday, August 15, 2010

Väheke hüppamist ja esimene galopp =)

Alustan Cocost.
Oli tallis olnud öösel, seega peaks nagu energiat ja asja jaguma, aga Pähkli puhul tavareeglid ei toimi. Peale tema veel platsil kaks hobust, kellest kumbki huvi ei pakkunud + varss, kellega oleks ju peaaegunagu võinud sõprussuhteid arendada kui mina lubanud oleksin. Muidu oli kuidagi ekstra loid ja aeglane kuidagi. Ehk oli asi selles, et sõitsin pikemalt kui tavaliselt.
Kui ta vahepeal natukene aktiivsem tundus, mis tähendab, et ei pidanud pidevalt hobust säärtega liikumises hoidma, julgesin paar suuremat volti teha. Natukene rohkem pöördeid tuli kui tavaliselt.
Esimest kroda Cocole siis sadulas galoppi. Lootsime salaja, et äratab ülesse aga kus sa sellega. Ajasime poolistakus, sest siis liigub traavis kõige paremini (ajasime, sest tõusta ta ju veel ei oska, laps alles). Mõlemale poole 2x (kokku 4 siis) ja vahepeale sammu natukene.
Iga krod saime kuskil 5-6 fuleed ja lõpetasime ilusa tagumik taevapoole liigutusega. Aga tegelikult ma olen ise rahul juba sellega, et ta üldse otsustas galoppi teha. Areng on olemas :) Varem poleks ma suutnud teda piisavalt elavaks saada traavis, et isegi ajamine võimalik oleks :) Suure paksu torika arvates oli see aga viimane piisk ja jalutamise ajal oli ta aeglasem kui tigu. Kapsel on meil nüüd ka olemas =)



Laavaga oleme oma tasapisi jõudnud väga mõnusale tasemele. Hobune töötab läbi keha ja kasutab liikumiseks ilusasti ka oma tagumist otsa

Esimesel päeval oli väga, väga suur töö paremale sissevajumise välja söömiseks. Lihtsalt väga jube oli olukord, samas saime trenni lõpuks päris kaugele sellega. Voldid olid ainuke päris kole asi (paremale). Sisemise sääre võttis küll kenasti endale toeks ja keeras ennast ümber selle, aga samas ei aksepteerinud hästi selel ühtlasel ringil hoidvat poolt ja vajus täitsa sisse. Tegin natukene aega rajal sisepaindes sõitmsit. Valisin juba varakult endale punkti, kus volti teen ja valmistusin ise korralikult. Peam ütlema, et toimis koheselt. Välimine säär vastu ja hobune liikus kergelt ilusal ringil ilma isse vajumiseta. Rahul. Galoppi ei teinud seepäev.

Reedel suhteliselt sama asi. Erinevad harjutused - kaheksad, voldid jne. Hoidsin vahepeal ikka sisepaindes teda, aga proovisin samas esiotsa natukene rajalt välja lükata, et liiguks kolmes jäljes (renvers oli niipidi kui ei eksi). Paar sammu tegime väga kenasti (nii 3-5) ja siis vajus taguots järgi. Tegelikult seegi on väga super esimese korra kohta siiski =) Natukene oli naljakas tegelikult. Sest ma olen harjunud, et igasukuste pöörete ja painutiste ajal juhib sisemine jalg esimest ja välimine jalg tagumist otsa. Nüüd kasutasin vastupidi. Mitte et see nüüd õige oleks, sest isee, sellist asja teha tuli täiesti hetke emotsiooni ajel ja praegu ei kujuta ma üldse tegelikult ette, kuidas seda harjutust üldse õpetama peaks. Kui nüüd lugema hakkan saan targemaks. Ärge siis päris ära tapke mind .
Galoppi tegime natukene. Oli mingil määral hea. Isegi võib rahul olla.

Eile olid mõtted otsas. Tegin sirgliine päris korralikult. Paremale vajumine on peaaegu kadunud, aga siiski peab selle säärega rohkem hoidma hobust. Just peatustest väla minekul, kui kipub esimese sammu ikka paremale viltu tegema. Tuleb hakata nikerdama sammult traavile ülemineku kalla. Vastupidi hoiab ennast ilusasti ratsmes ja ei hakka kuskilt vastu, aga just sammult traavile minnes virutab oma ilusa nosu taevapoole korraks. Kas on asi tasakaalus või kuskil mujal probleem, seda me hakkame nüüd otsima lähitulevikus.
Kõige rohkem jäin rahule galopiga. Paremale tõusis mitu korda valesti või siis hakkas ristlema (esimesed vahetas kohe õigeks, tagumised mitte). Päris aksepteeritava aja pusisime kahe korrektse tõsteni. Vasakule oli aga väga super. Proovisin natukene rohkem tagant peale süita, et eest kergemsk muutuks ja ta oli tõesti väga hea. Liikus mõnusalt läbi selja.

Täna tegin kergema soojenduse. Natukene kerget painutamist, mitte eriti suurt tööd. Hüppasime lattaeda mõlemast jaalst kordamööda (kuskil 60 cm). Hüpped olid head...isegi minu kohta :D Mõni tundus kohe päris korralik. Mis teha, hüpamises ei ole sita pealt riisutud loom. Kui on annet, siis on. Võrreldes Artiga on kergem, treavam ja puhtam. Ja teeb tohutlt palju tööd minu eest ära :)

Nüüd esmaspäeval saab veel natukene trenni ja siis minuga alles nädalapärast. Vahepeal ei kujuta ette, mis ta teeb.

No comments:

Post a Comment