Pages

Monday, January 3, 2011

It's much easier to turn a friendship into love, than love into friendship...

2. jaanuar

Ja taaskord jälitasin Grenadat mööda karjamaad. Täitsa sooja saab sedamoodi. Seekord võttis tunduvalt vähem aega see jagelemine meil.
Plats oli lumeväli. Jõuludest saadik polnud keegi sinna jalga tõstnud. Pisematele ponidele oli kohati lumi kõhuni. Gre nägi vaeva, et oma jalad korralikult pärast mahapanemist jälle kätte saada. Sõitsime kambakesi poole platsi peale raja sisse ja täitsa tore oli. Tegin 35 minutit. Tidrik hakkas märjask minema ja tuul ning külm ei muutnud asja paremaks. Liikuda oli kohati isegi hea. Viskasin teki selga ja määrisin udarasalvi kahe esijala vahele.

If sai endale nüüd esimese sadula, millega kordel jooksma hakata. Ja käisimegi täitsa esimest kroda sadulaga. Võttis asja väga rahulikult ja liikus kenasti. Alguses avaldas arvamust suure lume suhtes, aga sellega hrjus täitsa ruttu. Proovisime galoppi korraks, aga see koormas ikka meeletult ja nii see asi ka jäi. Pärast võtsin jalused alla ja kolistasin ning surusin keharaskusega antukene (kätega). Hobune seisis kenasti ja kannatas kõik välja.

3. jaanuar

Grenada saime kohe kenasti kätte. Väga meeldiv ja tore. Jäi aega ka enne trenni. Krstiina võttis meie sadula, seega läksin sellega, millega hobupäeval olime - endale meeldib millegipärast see isegi rohkem. Aga samm-traav ikka täitsa head. Vajun ette ikkagi pluss veel sisse...mida ma seal maas uurima pean ma ei tea. Galopis kohati sai hobuse kenasti jooksma, kohati läks jälle käest ära - ise tõmban ristluust krampi ja hobusel seljale mõjub see "põntsumine" palju tugevamalt. Kui ise suudan natukenegi keremalt kaasa minna on kohe Grenada ka rahulikum. Tagasi traavile võttes pean ka jälgima, et ei jääks eest hoidma, vaid annaks rohkem "vaadust", et hobune tuleks tagasi meelsamini. Miks on nii, et ma tean seda kõike, aga praktikas ikka unustan?

Iffu taaskord sadulaga kordel. Sammus tahab vajuda ja vajuda ja vajuda. Traavis liigub kenasti ilma probleemideta, kuigi paremale on samm parem kui vasakule ja traav jälle nõrgem. Keharaskusega mängisin jälle jaluses. Korra panin jala sisse ja sellest ei teinud If ka välja.
Pisipojast hakkab hobune saama - ja mitte mingisugune pisike ja armas - sealt tuleb ikka suur ja võimas poisihakatis...

...ja alles see oli kui pisike õppis käekõrval kõndimist...

No comments:

Post a Comment