Pages

Tuesday, April 20, 2010

Tihe nädalavahetus.

(17.04)Pärast eelmist trenni oli pisemat sorti masendus juba sees. Ilmselgelt ootasin, et hakkab iseloomu näitama. Natuke isegi juhuts sedamoodi.
Üldpilt oli kokkuvõttes keskmine.
Hobust tuli pidevalt tagant peale sõita, kuna kippus eest vajuma. Ta nagu läheb ja läheb ja siis ükshekt käib krõnks ja lamab esijalgadel. Sammu tööga jäin ses suhtes rahule, et ta tegi enam-vähem seda, mida küsisin. Taandamisel kuulas väga ilusasti. Esiotsapöördel esimesed korrad hakkas paremale säärele vastu. Nii kui survet tugevndasin paremalt astus 2-3 sammu tagasi hoopis. Alustasime seega vasakule ja sinnapoole oli hea. Mingi hetk küsisin täiesti suvalise kohapeal uesti paremale ja siis tuli see ka välja juba.
Traavis on meil väga tugev teoreetiline põhi, mida praktikasse on kohati raske rakendada. Kuna ma eelminekiord koondasin suhteliselt tugevalt ja pikalt siis seekord tahtsin natukene rohkem pikenduste ja voltidega tööd teha. Natuke siiski koondasime ka. Asi lõppes ikka omamoodi vigaselt. Pikenduse küsimisel ei tphiks ma tegelt talle säärt peale jätta pikaks ajaks, sest siis ta hakkab mingil hetkel kiirustama. Samas kui ma teda ei "hoia" säärtega, vajume me lihtsalt sirgelt ära. Bljähhh... sirgeid on nii palju kordi kohutavam sõita kui volte. Hobune mõtleb pidevalt, et no kummale poole, kummale poole. Voltidega sai niipalju tehtud, et paine oli akspteeritav ja suurema diameetri puhul. Tavaliselt hakkab poiss suure voldi peal poole pealt kaelkirjakut tegema ja niisama vingerdama.
Galopist niipalju, et tegime jalavahetusi ikka edasi, aga pöörded olid tasakaalust väljas. Arti üritas pidevalt ennast kuskile keerata. Jalgu vahetas ilusasti.


Pärast läksin oma mõmmiponiga ka sõitma sadulata :) Et siis esimest korda Egoga üldse. 3x üritas ta nalja teha terve trenni jooksul. Esimene oli siis kui ponilane otsustas, et me suundume traavis märade koplisse. Tuli välja, et see on platsil tema lemmik nurk, sest Kristot on ta sinna pidevalt vedanud. Teine tuli poole voldi pealt kui meil jäi nina lahtise värava poole ja tuli idee minema minna. Kolmas oli siis kui Ego otsustas, et teeme galoppi ja lähme niimoodi rõõmaslt Elsitrale (keda jalutati platsipeal) otsa. Õnn oli, et me jalaga ei saanud sealt.
Aga muidu selle karvakeraga läheks luurele küll iga kell. Säärte kuulamine on minimaalne, aga see on olemas. Tegelikult hakkas ta voltidel ka suhteliselt kiiresti tööle ja isaegi keharaskusega mõjutamist sai harrastada. Liikumised on suhteliselt mugavad. Natukene häirisv oli see, et eest kontakti ei otsi ise, sest ma oma poisiga harjunud juba sellega, aga ei ole selline kiskuv ega midagi. Aksepteerib suulist ja muud jama üldiselt.
Jätame siis välja fakti, et mul oli tunne, et mind on miniponi selga pandud :)

EDIT: Meie esimene ja viimane sõit...oli tore! (Kolis 27.04.10 Adosse koos Vinnaliga)

(18.04)
Artiga hüppetrenn. Soojenduse osas samm-traav head. Töötas taguotsaga seekord paremini ehk siis ei olnud vaja pidevalt sundida teda. Galopis olid pöörded maru kanged. Selline kahtlane.
Hüppamine parem kui eelmine kord. Esimese parkuuri sõitsime ilusasti läbi, aga teises kolistas nendega, mida tõsteti. Ikka on see jlagade korjamise jama meil.
Tünne (95) ja lattaeda (90) tulime pärast üksikult ka. Tünnidel suutis ta kaks viimast hüpet nii hästi teha, et mul jäi seljas suu lahti. Tempo oli hea, kuulas mind, tõukekoha valis väga hästi, korjas oma koivad üli hästi kõhualla ja lasi kohe pärast takistust ilma probleemideta juhtida ennast. Vahepeal tal tekivad ideed, et valib ise, mis järgmine takistus on. Tehnilise poole pealt vajame me mõlemad siiski veel tööd, aga vaikselt vaikselt on tunne, et ehk hakkab midagi kooruma isegi sellest loomast. Õnnestunud trenniks võib lugeda siiski.

Kalifiga käisin ka väljas. Tegime ainult käekõrval ja pidas ennast väga viisakalt üleval. Ühtegi galopisammu ei tulnud sisse ega midagi. Eks ta natukene vahtis ikka igalepoole (eriti peatuste ajal), aga samas samm-traav olid ilusad. Jube pika sammuga lähe ainult minema eest.
13. mai on näitused. Selleks ajaks tuleb see tolmukord ka seljast maha saada.


(19.04)
Hommikul vara 7.45 bussiga talli ja Arti kordele päitsetega. Suhteliselt hästi läks kuigi toonekured segasid meid natuke. Paar kiiremat ringi üritas poiss ikkagi teha. Aga hea oli näha, et lõdvestas kenasti ja kuulab häälmärguandeid ikka veel täiesti heal tasemel. Hobune sisse ja tagasi linnapoole minek :)

No comments:

Post a Comment