Pages

Friday, May 21, 2010

...

Päris mitme päeva kokkuvõtted tulevad...

(17. mai)
Alguses Artemisega sõitma. Ei mäleta väga, aga selline tavaline ikka.
Grenadaga tegin ka 35 minutti trenni. Täna oli kuidagi ebamugav ja selline mitte hea. Galopis kihutas palju, palju.

(19. mai)
Artemisega tegime sada erinevat asja trennis läbi. Varustus seljas provisin ilma ratsmeteta natukene töötada (nöör ümber kaela). Keharaskusega tulime enam vähem toime, aga natukene vingerdas ikka. Vaja teiste juurde minna...arusaadav :) Edasi sõitsin tavaliselt edasi ja hobune ei töötand üldse kaasa minuga. Eest pidevalt jampsis ja kontakt meie vahel oli peaaegu olematu. Galopis saime niipalju tööle, et oli nõus paar kiiremat lõiku tegema.
Pärast varustus ära ja alguses proovisime päitsete ja nööriga hakkama saada. Korra ka galopitõste. Kontroll olemas ja korras. Pärast ainult nööriga. Ilma sadulata oli raskem kehaga mõjutada, aga ilusale ringile sai ta ära suunatud. Midagigi positiivset.

Ja kõik 4 kapja saime värgitud. Esimene valge korde abil siiski. Ühes tagumises on üks jube vastik mõra, aga hakkab välja kasvama.

(20. mai)
Hüppetrenn. Soojenduse poolepealt ei olnud ikka rahul. Veateade sai nüüd selgeks. Olen paremale ületöötanud temaga, sest sirgetel kippub vaikselt praemale painet hoidma. Tegelesime sellega päris pikalt ja tuli avastus, et vasakule ei taha voltidel ka väga painutada. Saime hakkama siiski.
Hüppamine oli isegi hea. 60-90cm, mis tegelikult polnud talle raske. Soojendust hüppas ilusasti. Parkuuris natukene segasin teda. Esimese korraga tegin ühele liiga väikese pöörde ja ei riskinud lasta teda niimoodi hüppama, seega läksime teisele katsele ja valgel aial ei arvestanud kõrgusega (sest see tavaliselt madalam). Pärast tulime valget aeda ja kohe kobratu aeda väikese pöördega järgi ja korjas oma jalad väga korrektselt kõhualla. Üldiselt tundub, et kolistamise komme hakkab võõranduma. Ehk saame martingali vajadusest ka millalgi lahti.

Plaan on siis selline, et 29. mai on kodus vüistlused ja 13. juuni tahaks Ihastesse jõuda. Hetkel veel siis vast 80-90.

(21. mai)
Sadulata, sest mõtlesin, et olen ise antukene parem seal seljas niimoodi. Hobune ikka kõvasti normaalsem kui kaks viimast päeva. Töötas igalt poolt kaasa ja käitus korralikult. Harjutasime sõimalikult palju sirgetel liikumist, et saaks ta sirgeks. Alguses nägi asi slaalomi moodi välja, aga lõpuks olid juba täitsa sirgliinid olemas meie liikumistes. Mülemat pidid painutasime ennast ja vasakule ikka kangem, aga juba toimib. Galopis jonnisime jalgadega, aga samas liikus väga kergelt ja mõnusalt. Ja isegi painded saime mõlemale poole kätte. Jalutasime kaua, sest mõlemad olime täitsa märjad :D

No comments:

Post a Comment