Pages

Wednesday, May 26, 2010

Miks see ei üllata :)

..Esimesed sõnad, mis Päivi hobuse kohta ütles "Laps alles..."
Ma ei saanud muud kui pidin lihtsalt naerma :)

Aga asi oli siis nii, et kella viie ajal pidid Sven ja Päivi Luunajst tulema hakkama ja pool kuus läksime hobustega platsile (Artemis, Anka, Adelante, Pilk, Iiris, Igle).

Soojendasime alguses ise ja Päivi sõitis kõigiga ükshaavl. Nagu välja tuli tahab endale gruppi seekord ned vist. Kahte väiksemat ja ühte suurt.
Esimesena võttis Iirise ja Artemis teisena kohe.
Poiss oli trenni algusest juba jubedalt omas mullis. Mul oli väga raske töötada. Aga üllatas see, et kui Soomlane selga läks, siis kannusesse suhtus ääretult normaalselt. Päivi võttis steki pigem appi. Eks poiss ikka jonnis parajalt. Päivi tegi temaga siis galoppi ka erinevalt teistest. Ütles kohe ära, et laps alles...toores veel, aga viiese kohta pole midagi halba. Talle liikumine meeldis ja pidavat päris hea hobune tulema.
Pärast ise sõites oli hobune tunduvalt parem. Artile võiks tihedamini mõni selline selga saada. Töötas korrektselt traavis isegi tagakehaga, mida trenni alguses kasutas ääretult vähe. Galopis tundsin üle pikka aja lihtsalt mega võimast tööd tal tagakehast. Ma võiks ise ka teda rohkem niimoodi sõita kui oskaks. Igatahes lausa väga super oli seljas (y)
Pärast viisime täkud Ringa maja kürvale karjamaale. Kaliif, Kalipso korraga käekõrval. Kaliif on totaalselt jobukakust täkuhakatis! Ma lausa ootan seda aega, millal Jüri nad ära ruunab.
Ükspäev ma veel lõpetan haiglas Pätaka tõttu!

Homme proovime Artemisega midagi natukene hüpata ja laupäeval on kodus võistlused. Katrin saab oma E load ka tehtud ja siis lähme vast koos Ihastesse ka 13. juunil :)
Soovige edu meile siis :)

2 comments:

  1. oh issand Päivi, oled ikka näinud kuidas ta sõidab? kuidas ta hobusega hyppab? kui pallladium oli luunjas suurel karjamaal, siis ta tegi kõige koledamad sõidud oma hobustega. neil olid kangsuulised ja ytles et teistega ei saa nendega sõita,kullo läks siis olid tavalised suulised ja hobune palju parem. jäi maha ja ronis ette ja pani nad tõrkuma jne. vastik eit on,kui ma luunjas töötasin,sõimas pidevalt :( oehhh,. jälle ta eestis.

    ReplyDelete
  2. Peab mainima, et mul on temast hoopis teine pilt jäänud. Pole teda ei hüppamas, ega võistlemas näinud. Galoppigi teeb meil harva. Seekordki ainult Artiga. Siiani väga sõbralik suhtumine ja sõidu kohta ei ole mingeid halbu kommentaare. Meil ostetud hobustega (keda tema on Soome viinud) on nii tema kui uued omanikud alati rahule jäänud.
    Eks sul ole teistsuguse kogemused, aga ta nii Late kui Arti seljas käinud ja hobused elasid selle väga kenasti üle. Eriti kui arvestada, et Arti sõidab hetkel ainult ühe ratsaniku all.
    Pole pretensioone.

    ReplyDelete