Pages

Friday, May 7, 2010

Painutusharjutused :)

Talli jõudsin nii vara, et Kaliif esimesena sisse ja päitsetega kordele kuskil 20 minutiks.
Hobune oli tõsiselt hea. Mõlemat pidi aktsepteeris kordet ja kordepiitsa, mis tähendas, et volt oli ümmargune ja mingit sisse-välja vingerdamsit ei toimunud. Paar galopiringi ta eputamiseks muidugi tegi, aga need oli ka enam vähem ilma suurema tirimiseta. Startimisetel korra üritas käest tõmmata.
Häälega proovisime edasi "ajamsit" ja tagasi tulemsit. Sai väga hästi aru. Varsti lõpetame kordepiitsaga jantimise ära temaga. Tema on siis oma talvekarvast lõplikult loobunud. Ilus sile poiss. Millalgi saab lakk lõigatud ja kabjad tehtud nädalavahetusel.

Artemis oli suutnud täielikuks porikäkerdiseks deformeerda pluss siis veel see jama, et ta ajab ikka veel karva. Ma ei kujuta ette palju tal seda veel on.
Saime omale siis nüüd rinnarihm-martingali. Hakkan hetkel ratsasust ka sellega sõitma, eks näis, millal me jälle ilma hakkama saame.
Aksepteeris ilusasti. Ei olnud mingit probleemi.
Tuleb tunnistada, et tegelikult ei olnud mul mingisugust ideed, mida ma teha tahan temaga edasi, aga kohe alguses tuli mõttevälgatus, et tegeleks nüüd mingi aeg külgliikumistega, millega mul endal kogemuse pole. Hea kombinatsioon või jaa. Alustasin lihtsa sise(välis)painde hoidmisega sammus ühte pidi ja kohe edasi traavis samapidi. Kordasin mõlemale poole päris mitu korda. Sammus oli mõlemale poole väga hea. Traavis paremale võttis kohe ilusasti küsimise peale painde, vasakule aga oli natukene raskem, kuid saime hakkama. Edasi tegelesin taguotsa rajapoole lükkamisega (travers, renvers...kurat seda teab kumb see niipidi oli), et saaksime vaikselt liikuda kolmes jäljes sõitmise poole. Alguses oli katekooriliselt vastu, aga natukene saime seda tagumist poolt liikuma ka väljapoole. Mis mulle tõsiselt meeldis, et ta suutis terve harjutuste sooritamise aja liikuda mõnusalt keskmiselt koondatult. Ei tormand eest minema ja ei vajunud ära.
Tegin veel otsa suhteliselt pika sammuga traavi, et lõdvestaks ennast natukene ja mõned lühikese vahega kavaletiread (kuskil 8 latti).
Edasi traav galopp üleminekud. Väga ilus. Hobune keskendus mõnusalt, kuigi paar korda tõusime valest jalast. Oli tunda, et ta on väga "alerted" (no ei tule see sõna eesti keeles hetkel) minu märguannete suhtes, sest vahepeal tuli kokkupõrgete vältimiseks suhteliselt äkitselt trajektoori muuta. Lõppu poolistakus galoppi koos väikeste kiiremate sammudega.
Lõputraavi ajal hobune ikka veel ülienergiline. Võhma jätkub.

Lõpuks kordetasin veel Damaskuse Kristelile ära. Hobune kartis KÕIKE! Poole trennist tegelesime traavilt sammu võtmisega, teise poole galopilt traavile võtmisega. Lõpuks saime siiski hakkama.

No comments:

Post a Comment