Pages

Saturday, October 23, 2010

Et vältida kriitikat - ära tee midagi, ära ütle midagi, ära ole midagi


Kõigepealt Laavast niipalju, et Kea tegeles ja sõitis täna. Vaene laps, hobune ikka üritas meeletult palju viilida, seega ääretult palju tööd tuli neil edasiajamiseks. Uus otsmikukett häiris hobust galopis. Pole hullu. Harjub ära sellega. Kui ei harju siis vahetan tagasi. Hüppamine oli ilus. Natukene kaugelt tahtis hoogu võtta, aga Rinx pani nad süsteemile täitsa kenade pööretega. Hobune sätib kõrvalt vaadates ise ka samme. Kea oli kena!

Aga käisin Grenadaga. Peab kohe mainima, et selle hobusega sõidaks skeemi absoluutselt IGA KELL! Laava seljast sinna minna oli tegelikult fantastiline. Hoopis teine temperament, hoopis teised liikumised, hoopis pühendunum ratsanikule. Aga eks ta ole klass omaette hobune siiski! Mulle meeletult meeldib tema traav. Seljas on ülimalt hästi tunda, seda muutust. Kui ise istud ette kaldus ja ei toeta korralikult jalusele siis sured täisistakus, aga vii raskus korrlikult kandadesse, keha sirgu ja sügavalt sadulasse ja fantastiline! Lihtsalt mega jõuline liikumine! Käsi südamel esimene mära, kes mulle oma olemuselt ja muidu ka meeletult meeldib.
Sõitsin temaga traavis skeemi läbi ja no asuõna sulasin ära sinna selga. Palun, palun tehke nii, et If tuleks sama hea. Aga see on juba enda teha. Gre oli galopis muidu natukene lahtine. Aga selline juhitav ja kerge, lahtine ja pikk, et ikkagi andis istuda seal seljas ja töötada. Et siis ei meenutanud Artemist, kes sellistel puhkudel oli amokijooksu tegeva elevandi moodi (aga armsa elevandi!). Arutasime Ringaga, et huvitav kas keegi saaks aru kui ma skeemi teeks Grenadaga ja siis hüppaks Laavaga :) Ringa pakkus naljatades, et õpiks Grenadga hüppamise ka ära - tänan ei mu elu on mulle kallis. Mis siis, et "Üle 150cm kõrgemale ta ka ju ei hüppa." Lohutus missugune. See 50cm kunagi kevadel oli piisav extreemsus.

Iffule jõudin täna kordet teha. Valjastega - ristaksel ka esimest korda. Vasakule liikusime kenasti. Hästi aktiivne ja kerge traav. Jõllitas küll liikuvaid lapsi ja teist hobust. Paremale ei saandu kuidagi tasakaalu kätte alguses. Ajas ennast väga puhevile ja hüpples edasi, selleasemel, et sujuvalt joosta. Väga kaua ei lasknudki teha tal. Natukene sammu-traavi kuni tundus, et traavis sai juba enam-vähem liigutud. Siis jalutasime niikaua platsil kui Kea ja Ringa Ingel Karameliga lõpetasid ja lasin Brandy, Grenada ja Kaliifi välja. Aitasin Dallasel ja Kameel kabjad ka ära teha.

Homme sõidab Plikaga jälle Kea ja esmaspäev teisipäev saab natukene sätitud seal selajs veel.

No comments:

Post a Comment