Pages

Saturday, October 16, 2010

If tagasi tallis :)

Laava on nüüd nädalakese umbes puhata saanud. Ringa tegi kordet esmaspäeval.
Karjamaalt aitasin Alexil Odüsseiat tuua ja Laava tõmbles tal käekõrval parajalt. Tüdruk ei saanud üldse, aru, et miks ta peab trenni minema. Oli vist mingi aeg sees olnud ja nüüd just välja saanud.

Tassisin veel piirded platsipeale. Et saaks korralikult sõita skeemi.
Esimese sammu-traavi tegin vaba ja hoogsa sammuga hästi pikaks ja kergeks sõitmist. Hästi mõnus oli. Hobune oli küll selline pikk, aga samas töötas igalt poolt ja purises mõnusalt. Tempo hoidmine oli keeruline. Eest segasin ise täna palju.
Edasi harjutasin sammus natukene vaba ratsmega liikumist ja siis uuest kokku tulemsit. Alguses vajus väga esiotsale. Ei saanud kuidagi teda tagant kandma ennast. Päris parajalt aega nõudis.
Kui enam vähem oli siis sõitsime skeemi kaks kroda läbi. Esimene oli selline proov, et kas hobune toimib või ei. Üldjoontes on ta selline, et tegeleb väga väliskeskkonnaga, aga peaks tähelepanu ratsanikule pöörama. Mitte, et ta ei kuulaks. Kuulab kenasti ja teeb kõike, aga sellist koostööd nagu ei ole, et oleks näha, et hobune on nüüd ergas ja keskendub 100% ratsanikule.
Mulle meeldisid diagonaalid. Kui muidu on sirged väga vingerdavad (segan eest kätega), siis diagonaalidel oli väga mõnus tunne. Ja poolringid tulid mõlemale poole kenasti välja.
Galopitõsted on keerulised, sest tõuseb valest jalast esimese korraga. Samas kui tõste on ära, siis liikumine on hea. Galopis töötab tagant kõige rohkem. Samm on mõnusalt valitud ja ei torma/kihuta kuskile. Voldi alguses ehk natukene segab omavahel pöörde ja edasiajamise käskluse ära.
Teist korda oli natukene parem juba. Näiteks peatused olid konkreetsemad, aga samas läksid sujuvamalt.
Ringa ütles, et hobune oli kohati täitsa hea, aga ise kipun just eest häirima. Et hoiab ennas kenasti, aga siis just pean mõtlema, et annan natukene ruumi talle eest pehmemaks minna. Ja vaba sammu ajal võin isegi rohkem ratsest anda talle, sest sirutab väga kenasti.

Ifi tõin korra sisse ja puhastasin ära. Sisse tuli väga ilusasti. mingit probleemi pole käekõrval käimisega. Mammutiks on ta ära küll kasvanud. Need, kes Laserit on näinud, et tuleb vast samasuur. Kevadel mõõdeti 164, aga praegu ta juba Artemisega suhteliselt sama kõrge (168).
Saime kõik neli jalg kenasti maast kätte. Tagumisi ta paigal ei taha väga hoida, aga ei löö ega midagi. Kenasti kannatab ära kõik. Puhastada lasi kenasti. Ainutl ei meeldinud talle seal võõraste hobbustega sees olla. Tahtis jubedalt välja. Läksime koos Kidtiga ja ronsi selga ning tahtis ukse juures nii servast minna, et mulle tuli sein ette (selle panen ukse-ees oleva heina süüks, sest ta ei tahtnud sealt seest ronida väga). Aga väljas lasime neil natukene süüa aiaääres ja siis rahunes täitsa maha ja saime kenasti karjamaale. Millalgi hakkan nüüd vaikselt töötatama temaga jälle.

No comments:

Post a Comment