Pages

Tuesday, October 26, 2010

See, mida kõik on alati õigeks pidanud, on peaaegu kindlasti vale *Paul Valéri*

25/10/10

Laava oli imlik. Pea istus ratsme otsas ja oli selline imelik. Traavis alguses jõuras veel eriti palju. Kuskilt ei saanud puutuda teda. Igalt poolt oli paha. Tegin sammus eest tööd rohkem. Lasin alla lõdvestada ja siis uuesti korralikult kätte ja nii mitu korda. Hakkas täitsa kenasti järgi andma.
Traavis täisitak oli hullem kui hull. Ringa pani mu enda ümber sõitma (kuskil veerand platsi) ja ma lihtsalt ei suutnud kuidagi olla seal. Arvatavasti oli seljas tunne hullem kui väljast vaadates. Ma ei suutnud kuidagi keharaskust kandadese viia. Täitsa jube. Galopp oli iseenesest hea. Liikus läbi selja väga hästi. Hüpped ka head. Mõned korrad oleks ise pidanud samme rohkem jälgima, aga tuli alt kenasti välja. Ma olin enne juba laisk, ei viitsinud takistusi vedada, seega sai kokku neid vaid neli (kahene süsteem, lattaed, tõusev okser). Tulin järjest korra madalamalt. Pöörded jäid väga hiljaks meil. Ringa natukene parandas tulin uuesti ja siis saime täitsa keeratud. Tõstis süsteemi teist ja okserit (nüüd teiselt poolt). Seekord ka täitsa hea.
Tõstis okserit veel ja tulin üksikuna. Väga hea :) Kõrgemaid läheb paremini. Natuke veel kõrgemaks, aga seekord hobune korra nagu vaatas hetke. Saime kenasti üle. Laavaga isiklik rekord meil - 105cm. 80-90 parkuuri harjutamiseks pole paha. Aga 120 on sellele loomale vast lagi siiski. Elame-näeme.

Taltsutasime Kristiinaga ponisid. Boksiloomad - võõrutuses. Epelle laseb pärast pisikest pusimist ligi ilusasti ja Kristiina sai päitsed ka pähe. Eleksir vudib kiiremas korras eest minema. Aga ta nii pisike, et lõpuks hoidsin lihtsalt kinni kuni rabelemise ära lõpetas. Harjutasime natukene aega puudutamisega ja lõpuks lasi päitsed ka kenasti pähe (mina hoidsin, Krissu tutvustas päitseid). Ja pärast andis mul üksi ka panna neid. Täitsa targad eestlased tulevad sealt.

Kaliifi puhastasin õhtul ära kui hobused sisse tulid. Jalutasime tallivahel, uudistasime asju. Mulle meeldib, et Iffu ei ligine uule asjale suure korinaga, puhisedes ja suurte jõllitavate silmadega. Tema tatsab otsejoones huvipakkuva obketi juurde. Esijalgadega ronis koridori ka. Ja sama targalt välja sealt.

26/10/10

Laava hommikul vara trenn. Eest oli parem. Vasakule oli kange. Kippus pööretel/voltidel kange ülaga minema. Töötasime selle kallal päris kaua. Ei viitsinud skeemi üldse sõita. Tegime traavis sääre eest astumsit ja toimib hobune. Natukene proovisime küljendada (algatsemel, sest ma ikka ei oska veel) ja hobune ikka täitsa hea. Mõlemake poole isegi. Vasakule hakkas kangus kaduma tasapisi. Galopis sirgetel lükkasin ka natukene rohkem külge eest teda. Päris kena tundus seljast. Maast ei oska öelda. Üldse sai hästi palju painutsuharjutusi tehtud temaga. Pidev töö rasub ära - trenni lõpuks oli väga meeldiv hobune all (Y)

Aitasin Avel ja Kristiinal Kamirat ja Kadeed kordetada.

If käis ka kordel täna. Valjaste ja sedelgaga. Alustasin kohe paremat pidi ja täna oli väga hea. Peaga teeb oma rapsivat liigutust ki midagi ei meeldi. Sellest tuleb meil lahti saada. Mõlemale poole kippusid sammud ära vajuma. Ei jõua joosta lapsekene. Võtsin Late vana vana valtrapi talle. Punases näeb kena välja isegi :)

Ja jätkasime ponide taltsutamsit. Ave - Eleksir, mina - Epelle. Õppisime sammu käimist käekõrval. Pärast suuremat tantsu ja tralli said mõlemad päris kenasti aru, mida me neilt tahame. Jalutasid lõpuks kenasti boksi käekõrval.

No comments:

Post a Comment