Pages

Tuesday, February 8, 2011

“I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.”

On pühapäev tore päev, tore päev... jne. Kool võtab nii meeletu aja, et ma pole isegi siia jõudnud.

Aga alsutasime Iffuga. Alguses oli kuskil 5 minutit kordel ja siis sõitsime veidikene. Täitsa naljakas on kirjutada, et vot juba sõitsime. Selline keeruline on olukord nagu alguses ikka. Hästi raskelt liigub edasi. Vahepeal saab käima kõik. Pean jälgima, et ei jääks hoidma säärega teda. Traavis on veidi lihtsam kui sammus. Siis tuleb selline aktiivsus ja edasiliikumissoov rohkem. Pöörata oskame ka enam-vähem. Tegime oma esimesed voldid ja no päris paindeks seda nimetada ei saa, aga võttis natukene "kurvi kuju" kui tohib ennast nii väljendada. Peatused on ikka mõnusad. Kontaki vastu ei ole tal midagi, mis on hea. Mis mulle veel meeletult meeldib, et ta ei ole pinges. Vahel muutub selliseks pahuraks küll, aga seljast on liikumised vabad. Siis kui märakoplis jooksmist hakkab jõllitama siis küll tõmbab ennast "kaelkirjakuks" ja läheb kohe selliseks kramplikuks, kuid ära ei jookse ja kuulab kenasti. Palju me ei teinud. Kuskil 20-30 minutit koos jalutamisega.

Grenadaga tegime ka sammu-traavi trenni. Hästi palju sai istak vatti mul. Kergandasin jalusteta, mis alguses oli väga tore ja ilus, aga väsimus tulb päris ruttu peale. Täisitakut sai ka jalusteta palju tehtud - jalg on õigema kohapeal, kand korralikult all, istun sügavamal sadulas. Vaikselt hakkab jalustega ka asi paranema. Poolistaku ajaks (jalustega siis küll) oli jalgades pinge ikka juba päris olemas. Hobune ise oli ikka hea nagu alati. Mitte see, mis laupäeval, et olek lõpp fantast, aga ei ole ka ühtegi halba sõna.

Ja lõpuks tegin Kamirale sadulaga kordet. Äkiline tundus, aga tahtis hästi rahulikku suhtumist. Häälkäsklused on väga hästi selged ja kordel jookseb kenasti - ei sikuta, ei vingerda, ei vahi igalepoole mujale. Mõlemale poole kuskil 10 minutit.

No comments:

Post a Comment