Pages

Monday, March 9, 2009

Time to grow up...

Ülimalt väsitav trenn oli.
Alguses ei saanud vedama kuidagi aga siis mingil hetkel kadusid pidurdi ära :S
Igatahes ei viitsinud traavis liikuda. Lõpuks sai siiber ja natuke susisin teda stekiga sääre tagant ja vot siis lõid pidurid läbi. Eks ta siis jooksis oma pika sammuga seal kaks kolm ringi kuni ma pidruid jälle korda sain. Siis sai nagu trenni ka teha. Tegin hästi palju tempo muutusi ja volte ka. Voldid siis juba suhteliselt ümmargused meil.
Trenni alguses kui alles sammus soojendasime tuli Ego meile taha Kertuga (loe: ühe munaga täkk, kes oli esimest korda teisetega koos lahtiselt platsil). Igatahes ma ei tea mida ma Egole õpetanud olen aga no Artemisele hüppas selga. Slege, nüüd on mul siis hobune avalikult mära. Poiss oli muidugi meeletult nördinud ja solvunud sellise asja peale ja pani padavai jooksuga minema sealt (Ego sai korvi :D). Igatahes Artemis otsutas oma täku/ruuna (tegelikutl ta ruun aga mingil hetkel on tal arusaamisega raskusi) seisust siiski taastada ja nii kui Baileyd nägi ajas pea kuklasse ja lasi suurte ja pikkade traavisammudega ringi seal. No hallo kuidas ma siis trenni peaks tegema. Eks ma üritasin märadest võimalikult kaugele hoida ja natuke aja pärast leppis hobune ka, et ega tal nende juures enam lööki pole. Saime edasi sõita.
Teise traavi tegin täisistakus ja taaskord paljude tempomuutustega. Koondamist harjutaisme veits pikemalt. Võtab täitsa hästi ennast kokku juba.
Ja siis teine kord galoppi teha. Alguses ikka vasakust jalast. Sai rohkem edasi sõita kui eile ja oli natuke parem (loe: poiss ei vahetanud enam pöörase kiirusega jalgu), aga no saaks paremini. Tõstmisest ei saa veel aru.
Paremast jalast läks paremini aga ega ta tõusta ikka ei taha. Ma oma kehaga segan ka julmalt seal seljas :( Igatahes saime liikuma ta. Pööras kangelt aga pööras kuni sattusime lühema sirge peale ja siis pani otsejoones märakoplipoole ja ega ta ei kavatsenud pika surge peale tagasi keerata. No napilt siiski keerasime ja läksime uuele katsele. Sama jama. No kurask küll ei keera obune sealt nurgast. Taaskord mingi väga, väga napp pööre ja siis teises seravs kui juba oli ilusam võtsin sammule ja tänasin hobust. Ei sõitnudki nii märjaks nagu eelmine kord.
Pärast võtsin sees jalgu (loe: harjutasin veel, ega ta ei anna ju neid nii kohe käsu peale:D). Aga asi on juba väga, väga kaugele arenenud. Algul nööriga ja siis tegime ilma, ainult käega. Käsi sõrgatsi juurde ja kui ütlen "jalga" siis tõstab korra maast lahti.
Õhtul harjutasime koplis sama asja. TOIMIB!!! Väga ülimalt rahul hobusega(L)

4 comments:

  1. "Trenni alguses kui alles sammus soojendasime tuli Ego meile taha Kertuga (loe: ühe munaga täkk, kes oli esimest korda teisetega koos lahtiselt platsil)." Sulgudes olev tekst siiski Ego , mitte Kertu kohta. Väga vabandan (A)

    ReplyDelete
  2. Nii noore ja kogenematu hobusega on täiesti okei, kui sa teda esimesed korrad galoppi nö ajad. Ehk sõida lihtsalt edasi (jalad ja keha muidugi säti nii, nagu galopitõste ajaks peaks) ja häälkäsklusega (ma ei tea, kas ta teab sul häälkäsklusi, nt kordetamisest?) aita kaasa... siis mingi hetk ta hakkab aru saama, et nüüd tuleks galoppi minna, siis hakkavad need tõstete moodi ka välja tulema. ;)
    Ma alguses teda galopitõstmise jaoks kuidagi kokku võtma ei hakkaks - väga keeruline talle siis aru saada, kas ta peab edasi minema või tagasi tulema.
    Aga tublid olete ja paistab, et saate hästi hakkama! :)

    ReplyDelete
  3. tean jah, et Ok:) Aga just jama see, et mina kohutavalt segan teda seljas oma kehaga. Peaks vahelduseks mõne vanema hobusega sõitma, aga siis pole tavaliselt kas võimalust või aega:( Kordetamisel regeerib aga seljas ei riski, kuna käsklusele "galopp" kordel järgens tavaliselt süür kitsehüpe ja alles siis mindi korralikult galoppi.
    Ja ta on suht õrnake mul ikka veel. Kõike kardab, kuigi oleme suurematest asjadest üle saanud (kui esijalad välja arvata).
    Aga tänud :) Eks me proovime siis paremini. Talle jääb nüüd kahjuks nädalane paus sisse aga las puhkab ja seedib seda asja natuke :)

    ReplyDelete
  4. Liis, kas sa oled kindel, et ta puhata saab? Igatahes palju õnne sulle, sinu ja Artemise õudusunenägu- Bailey kohe platsi peal =) xD

    ReplyDelete